Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Menü szakácskönyv Menü szakácskönyv Menü szakácskönyv

On 12, Jan 2015 | In | By superchannel

Menü szakácskönyv

“Ha egyetlen könyvet kellene megneveznem, ami gyerekként az emlékezetem retinájába égett, akkor csípőből az 1974-es kiadású Egészségügyi ABC-t nevezném meg, aminek imádtam a dombornyomott, szövetszerű borítóját simogatni.

Nem gondoltam volna, hogy lesz még olyan kötet, ami bő huszonöt évvel később képes lesz előidézni ugyanezt a hatást, ráadásul úgy, hogy a szintén simogatnivaló formához ugyanolyan színvonalú tartalom jár.

A MENÜ, Laki Eszter dizájn-, Glódi Balázs fotó- és Mihály Kamilla szöveges munkája egy olyan, mindössze ezer példányban kiadott (és pillanatok alatt elkelt), rendkívül elegáns produktum, amiben a budapesti gasztroközösség 22 tagja mutatja be kedvenc receptjeit originál sztorikon keresztül, és ez így, együtt messze túlmutat az év bármelyik másik, nagy zajjal reklámozott szakácskönyvén. ”

- Unger András

“Alig van aki ne lépett volna már be a gasztroterületre, olyanok is szakácskönyveket adnak ki, akik nem is tévedtek a konyhába korábban. A MENÜ létrehozói viszont mind főznek, nem hivatásból, céllal, marketingből, hanem mert szeretnek főzni és barátokkal együtt enni.

Gyönyörű, nagyvonalú képanyag, jó hangulat, életöröm árad a lapokon, receptek, történetek és csodás textilborítás.”

- Winkler Nóra

” Remélem a MENÜ című könyv megjelenése az a tavalyi design történés, amiről minden okosat megírtak már. Valódi közösségi-gesamkunstwerk, aminek létrehozása során Laki Eszter grafikus, Mihály Kamilla designkritikus és Glódi Balázs fotós biztos ízléssel ír felül minden gasztro-közhelyet, amit szép számmal gyártanak le a mindennapok.  ”

-Martinkó József

“Három belvárosi fiatal, remek ízléssel és egy fényképezőgéppel becsenget a haverokhoz és a haverok haverjaihoz, hogy
főzzenek nekik valamit.
A végeredmény egy közösségi szakácskönyv, amit még a hipszter unokáik is forgatni fognak. Az 553. példány büszke
tulajdonosaként várom a folytatást.”

- Remete Tibor /Super Channel/

http://www.menucookbook.hu/