Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Szombat Éva- Boldogság Szombat Éva- Boldogság Szombat Éva- Boldogság

On 12, Jan 2015 | In | By superchannel

Szombat Éva- Boldogság

” Nehéz visszaadni, milyen érzés egy lila fényekkel fazonírozott galériában, pink vodka shotok társaságában egy önismereti-meditációs kazettákat eszünkbe juttató női hangot magnóról hallgatni, amint olyanokat pusmog: “Szerencsés vagy, hogy élsz. Az élet szép. Nagyon szép. Szeretnek a barátaid. Tényleg szeretnek a barátaid. Szebb vagy, mint gondolnád. Minden rosszban van valami jó. Szeresd a tested, bébi!”

Mindez viszont kiválóan passzolt Szombat Éva művészeti projektjéhez, amiben a boldogságot kezdte kutatni fotográfiai eszközökkel, mivel ő is sok boldogtalan embert látott maga körül.

Korábbi munkáiból már lehetett sejteni persze, hogy itt sem élére vasalt komolykodásról lesz szó, és amint ránéztünk a képekre – például a kínai éttermekből ismert, integető aranymacska szupergiccsbe oltott változatára, vagy Barbie Éva és Ken Ádám duójára a virágos paradicsomban -, már nem csak sejtettük, de tudtuk is.

A szivárványszínekben csillogó, szórakoztató mentálhigiénés szeánszt ráadásul Vida Vera szöveges segedelmével beleforgatták egy komplett könyvbe is, ami persze a Boldogság nevet kapta. ”

-Unger András

http://www.evaszombat.com/Happiness-Book